Prémium vörösborok

Koch Merlot Prémium

Bíbor vörös színű merlot vörösbor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel, szőlő, enyhe feketeribizli és gyengéden szilvás tónussal.

Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a buja gyümölcsösséget. A fajta könnyedebb, közepes testű, önálló fogyasztásra sarkalló lágy, gyümölcsökben gazdag változata.

A pincészet egyik olyan bora, amelyik szépen képes visszaadni a friss szőlő és a szüret illatát.

0,75 l
13,0 % Vol
2022

Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst


Koch Hajós-Bajai Kadarka

Ez a gyönyörű Kadarka ízében és illatában a 2020-as évjárat melegségét és a kiváló bácskai feketeföld gazdagságát hordozza.

Fakádban erjesztettük, majd tölgyfahordóban érleltük, hogy bársonyos, fűszeres legyen. Hajós-Bajai Borvidék, rövid másodtöltésű barrique hordós érlelésű prémium bor.

0,75 l
12,5 % Vol
2023

Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany


Hajós-Bajai Kékfrankos

Kiegyensúlyozott meggypiros színű Hajós-Bajai Kékfrankos vörösbor. Bársonyos illatában meggy, étcsokoládé, pici mandula és többféle pörkölési jegy. Szájban igazi, lendületes kékfrankos sok szép savval, meggyel, eleganciával és könnyedséggel. Hosszú lecsengésében érett meggy uralkodik egy csipetnyi fűszerpaprikával.

0,75 l
13% Vol
2021

Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany


Cabernet Sauvignon Prémium

Bíbor színű Cabernet Sauvignon bor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel. Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a gyümölcsösséget.

A bordeaux-i fajta könnyedebb, önálló fogyasztásra sarkalló, közepesen testes gyümölcsökben gazdag változata.

Koch Pincészet, borotai pince.

0,75 l
13% Vol
2023

Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst

XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst

Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - ezüstérem


Szekszárdi Cabernet Franc

Cabernet Franc. A fűszeres-paprikás illat jegyeken áthatoló intenzív meggyesség az első élmény. Élénk savak, kerek tanninok, az életkorhoz képest meglepő lágyság jellemzi a bort. Elsőre a jó ivóbor kategóriájába tartozik. Kis férfias kesernyésség, közepes test mutatkozik. Kortyolgatva, szellőztetve illatában dió jelenik meg, így aztán újra kell kezdeni a kóstolást. A fajta itt a kedves arcát mutatja.

0,75 l
13,5% Vol
2021

Díjak:

Gilbert & Gaillard International Challenge 2022: aranyéremGilbert & Gaillard International Challenge 2022: aranyérem

"Darányi Ignác Emlékére" borverseny: arany

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany

XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: arany


Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique

Mély bíbor színű Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique vörösbor. Fűszeres illat, azután szellőztetéssel egyre több gyümölcs, csonthéjas érkezik, azután kávé és étcsokoládé, s mindezt finom vanília lengi be. Szájban a fajta piros húsú gazdagsága jelenik meg a málnától az áfonyáig. Komplex, mégis inkább gyümölcsös bor. Talán itt mutatkozik meg leginkább a borász igénye: mindenek előtt a szőlő zamata uralkodjék, s ha lehet, ezt támogassa az érlelés. Hosszú lecsengésében tüzek és fűszerek - tökéletes összhangban.

0,75 l
13,5% Vol
2020

Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany


Selection Kadarka Vörösbor

A selection kadarka a legjobb minőséget adó dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozással termelt szőlőből készített vörösbor. Gyors, rövid hordós érlelés miatt friss, gyümölcsös, mégis bársonyos és kedves ízű bor.

A borászat egyik kedves vörös tétele, a hozamkorlátozásnak köszönhetően igazi  kadarkás fajta jellemzőkkel.

0,75 l
13% Vol
2022

Díjak:

XXV. Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny: Aranyérem


Minőségi borok

Koch Kékfrankos vörösbor

Fiatalos, gyümölcsös száraz kékfrankos vörösbor, amit 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlunk. Sötét rubin szín, kellemes illat mely összhangban van beltartalmi értékeivel. 

0,75 l
12,5% Vol
2022

Koch Cabernet Sauvignon

Fahordós érlelésű karakteres Cabernet Sauvignon vörösbor. Az egyik legkiválóbb kékszőlő fajta mely magába gyűjtötte a rengeteg napfényt, a feketeföld gazdagságát, valamint a gondos törődést a szőlőben és pincében. Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.

0,75 l
13,% Vol
2022

Díjak:

XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst


Webáruházunkban megtalálja borainkat, válogasson kedvére!