Különleges Prémium Fehérborok

FRISCH Irsai Olivér Selection

A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott Irsai Olivér szőlőből. Elegáns, illatában a bodza és a fehér virágok dominálnak. Ízében telt és gyümölcsös fehérbor.

 

0,75 l
11,5% Vol
2020

FRISCH Cserszegi Fűszeres Selection

A Szenes dűlőben termett, terméskorlátozott, kézzel szüretelt, szelektált cserszegi fűszeresből készült tétel.  Virágos, citrusos illatok, szép savak és ásványosság jellemző erre a fehérborra.

 

0,75 l
11,5% Vol
2019

FRISCH Chardonnay Selection

A Szenes dűlőben termett, terméskorlátozott, kézzel szüretelt, válogatott (selection) chardonnay. A talaj magas humusz és mész tartalma miatt gazdag illat és ásványosság jellemzi.

 

0,75 l
13,5% Vol
2018

Chardonnay Brut Pezsgő

Hajós-bajai Chardonnay Brut Pezsgő 2017

Méthode traditionnelle - Tradicionális palackos erjesztésű .

Fehér, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz pezsgő.

0,75 l
12,5% Vol
2017

Díjak:

A debreceni bormustra 2020-as év csúcspezsgője.


Olasz Módi Cuvée fehérbor

Olaszos temperamentum, friss gyümölcsösség, vibráló savak jellemzik. Stilusában könnyed, mégis izgalmasan egyedi, magában hordozza a mediterrán életérzést. Olaszrizling és rajnai rizling fehérborok házasitása. 

0,75 l
12,5% Vol
2018

Hajós-Bajai Késői Szüretelésű Chardonnay

A zöld-zöld sárga színű olajos mozgású bor nagy testet ígér. Széna, kis zöld alma, egres, majd szellőzést követően érett szőlő illat jelentkezik. Szájban valóban nagy a test, de nem elég széles a savszerkezet. De ez talán nem is baj. Összbenyomást tekintve elegáns, úri, tekintélyes bor.

A 15-ös alkohol és a hordós érlelés révén a fehérborok között elgondolkodtató, tekintélyes chardonnay született a Hajós-bajai borvidéken.

0,75 l
15% Vol
2016

Minőségi fehérborok

Cserszegi Fűszeres száraz fehérbor

Ez a cserszegi fűszeres igazán friss és gyümölcsös, illata citrusos, ízében a roppanó szőlőszem üdesége köszön vissza. Könnyed, száraz fehérbor. 11-12 °C-on fogyasztása salátákhoz, tésztaételekhez ajánlott.

0,75 l
12% Vol
2020

Díjak:

XXI. Országos Cserszegi Fűszeres és az V. Országos Irsai Olivér Bor-és párlatverseny: arany
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: arany


Chardonnay fehérbor

Korszerű technológiával készített, fajtajelleges, ízben és zamatban gazdag, harmonikus fehérbor. 11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez sós tésztákhoz ajánljuk. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések kiváló kísérője.

0,75 l
12,5% Vol
2019

Díjak:

"Darányi Ignác Emlékére" borverseny: arany


Prémium fehérborok

Hajós-Bajai Irsai Olivér

Virágzó tavaszi rét illatát, szikrázó napsütés vidámságát, az irsai olivér friss gyümölcsös roppanó üdeségét zártuk e palackba. Szabadítsa ki és élvezze ezt az érzést! Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott.

0,75 l
12% Vol
2020

Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres

Zöldes sárga bor. Illatában egres és bodza, valamint az asszonyos teltség ígérete. Szájban dallamos savak, komplexitás. A fajta és a technológia találkozása: megőrzött elsődleges illatok, ízek és aromák - mégsem parfüm, mégsem egysíkúság, hanem szép, egészséges, erőtől duzzadó teltség.

0,75 l
12,5% Vol
2020

Hajós-Bajai Chardonnay

Zöldes sárga színű, olajos mozgású bor. Illatában széna, vanília, tökmag, krémesség. Ízében vajasság, teltség, fűszeresség. Némi fahéj és gyömbér teszi főúrivá a bor komplexitását. Hosszú lecsengésében csipetnyi ánizs és sherry. Nem könnyű bor. Hozzáértőknek való.

0,75 l
13% Vol
2020

Webáruházunkban megtalálja borainkat, válogasson kedvére!